Vizitka

ŠPORTNO DRUŠTVO RIBNICA NA POHORJU

RIBNICA NA POHORJU 1, 2364 RIBNICA NA POHORJU

DAVČNA ŠT: 33791970

 

SISTEM ORGANIZACIJE IN TRENUTNO VODSTVO

 


VODSTVO 2012  - 2016
 
PREDSEDNICA: Marija Sgerm
PODPREDSEDNIK: Anton Prassnitz
BLAGAJNIČARKA: Mira Hudernik
TAJNIK: Tadej Garmut
GOSPODAR: Tonček Kotnik
PREDSEDNIK SEKCIJE KMN: Anton Hudernik
PREDSEDNIK SEKCIJE SK: Iztok Helbel
PREDSEDNICA SEKCIJE OK: Sandrina Garmut (2014-2016)
PREDSEDNIK NK TISA VETERANI: Štefan Novak (2014-2015) in Marko Arl (2015-2016)
NADZORNI ODBOR: Edi Pivc, Lucija Orter, Simona Hladnik Pušnik
DISCIPLINSKA KOMISIJA: Boštjan Uran, Milan Ogrin, Gregor Slemenjak

 

ZGODOVINA DRUŠTVA

Ustanovitev društva in vodstvo društva

3. aprila 1977 predsednik Štefan LESJAK, tajnik Mira OGRIN, blagajnik Zvonko OGRIN

1989 – 1994 predsednik Anton KOTNIK, tajnici Marinka IVARTNIK  in Irena STRMŠEK,
blagajničarka Jožica  OGRIN.


1994 – 2000 predsednik Marjan KUPLJEN, tajnika Štefan NOVAK in Hubert VEZONIK, blagajničarki
Mira HUDERNIK in Majda RAZDEVŠEK

2000 – 2004 predsednik Hubert VEZONIK, tajnik Štefan NOVAK , blagajnik Mira HUDERNIK

2004- dalje   predsednik Zvonko SGERM, tajnik Jerneja OSVALD, blagajnik Mira HUDERNIK

Aktivnosti  društva

Društvo je imelo ob ustanovitvi 70 članov in je povezovalo ljubitelje športa iz Ribnice na Pohorju, Hudega Kota in iz Josipdola.  V okviru društva je delovalo šest sekcij: sekcija Ribnica 1 in 2, Hudi Kot, Josipdol in  strelska, smučarska ter šahovska sekcija. 

Leta 1982 je ŠD Ribnica na Pohorju , sekcija smučarski klub dobilo v upravljanje vlečnico na smučišču Ribnica. V naslednjih letih je društvo obnavljalo vlečnico, skrbelo za izobraževanje strojnikov in smučarjev reševalcev. V letu 2000 so člani društva dokončali novo brunarico ob smučišču, postavili reflektorje za nočno smuko ter obnovili sponzorsko pridobljen teptalni stroj. Z več kot 300 prostovoljnimi  urami je društvo sodelovalo  pri obnovi igrišča ob osnovni šoli.   V zimski sezoni 2002/ 2003 smo pobočje našega smučišča prvič tudi umetno zasnežili,  saj smo od  občine Ribnica na Pohorju dobili  v upravljanje novi snežni top. Tako je lahko društvo vsako leto organiziralo tudi tečaje smučanja za naše najmlajše in tudi odrasle.

Člani kluba malega nogometa vseskozi sodelujejo v medobčinski ligi malega nogometa ter se udeležujejo občinskih in medobčinskih športnih prireditev. Vsako leto ob občinskem prazniku organiziramo  tekmovanje  v odbojki. Vsak petek in soboto organiziramo redno vadbo za  člane, v poletnem času na igrišču ob osnovni šoli, v zimskem pa v telovadnici OŠ.
V mesecu aprilu oz. maju izvedemo vsako leto akcijo čiščenja okolice športnega igrišča

Člani ŠD Ribnica na Pohorju smo ponosni, da smo  v letu 2006  dali pobudo občini za podaljšanje vlečnice  in ureditev novega smučišča. Tako smo skupaj z vodstvom občne in podjetjem Rikom določili novo traso smučišča in po prejemu soglasij takoj pristopili  k ureditvi le te. Opravili smo 397 delovnih ur in 42 delovnih ur s traktorjem. Kljub temu, da je občina podelila koncesijo za opravljanje z žičniškimi napravami podjetju Rikom d.o.o iz Maribora, pa smo v društvu, posebej v sekciji Smučarkega kluba, zelo aktivni. Organiziramo razna tekmovanja, tečaje smučanja  in smo še kako veseli, če lahko razveselimo tudi naše goste.

Zavedamo se, da aktivno delovanje društev  daje pozitiven utrip k razvoju kraja in občine, zato želimo to poslanstvo tudi nadaljevati.

Prijava

Spletno mesto www.sd-ribnicanapohorju.si uporablja piškote. S uporabo spletnega mesta soglašate s piškoti. Več o piškotih.

Soglašam